Despre un anume jurnal

Despre un anume jurnal

De curând, m-am apucat să citesc cartea SUCCESUL CUANTIC scrisă de Sandra Anne Taylor. Vroiam ca la final de lectură să vă scriu mai multe despre cuprinsul ei, în câteva articole, dar deja m-am gândit să vă dezvălui ceva, care vă poate fi de folos de pe acum. Pe lângă multe lucruri interesante în carte se vorbește de un jurnal al succesului. 

JurnalMai exact se începe cu scrierea într-un caiet a dorințelor d-voastră arzătoare. Însă, ce mi-a plăcut foarte mult este că amintește de el mai tot timpul, adică la aproape fiecare capitol al cărții, dându-ne idei ce să scriem în el. Evident că nu vă pot scrie tot ce spune în carte, dar vă pot sfătui, pe lângă lista d-voastră de dorințe arzătoare, să scrieți toate gândurile d-voastră negative și să le înlocuiți de fiecare dată cu gânduri pozitive.

Astfel, vă dau un exemplu din carte:

– Dacă nu primesc job-ul acesta? Înlocuiți cu: – Și dacă primesc job-ul acesta?

Eu personal am început cu scrierea lucrurilor care m-au supărat pe parcursul a două zile și le-am înlocuit cu rugăciuni către Dumnezeu, lăsându-L pe Dumnezeu să mă scape de supărare.

O altă idee bună din carte, apropos de supărarea sau energia negativă acumulată în noi, este să ne oprim , să inspirăm adânc și să afirmăm: Corpul meu eliberează neuropeptide de calm și liniște. Un val blând de seninătate și relaxare trece acum prin mine. 

Dar, cum eu nu sunt adepta afirmațiilor decât dacă sunt însoțite de ajutorul lui Dumnezeu (și v-am scris aici despre afirmațiile pozitive) am ales sa-L rog pe Dumnezeu pentru neuropeptide de calm și liniște și pentru seninătate și relaxare. Și-am adăugat: Pacea Ta dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni.

Și acum, ca să nu vă las nelămuritți, vă scriu din mai sus meționata carte despre neuropeptide:

O singură emoție sau un singur gând stimulează hipotalamusul (glanda din creier), să elibereze anumite peptide. Aceste substanțe ajung la receptori, unde se andochează în celule, creând o reacție chimică, aceasta la rândul ei corespunzând și perpetuând starea emoțională inițială. Indiferent dacă sunt pozitive sau negative, gândurile similare vor produce peptide similare și emoții similare.

Un alt exemplu, când vezi sau trăiești o experiență care îți provoacă o reacție negativă – scrie Sandra Anne Taylor –  afirmă: Pot să mă eliberez de asta. Mă eliberez și mă relaxez. Aleg pacea.

Eu o să aleg să zic “Dă-mi Doamne pacea Ta. Elibereaza-mă de această energie negativă. Mulțumesc.”

Pe mine, afirmațiile din aceasta carte mă ajută să mă rog la Dumnezeu. Și, sincer, mi-e bine. Singurul loc unde am folosit afirmații, dar bazate pe Adevăr, a fost aici.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *