Legea Atractiei / Legea Iubirii sau Dumnezeu in manifestare?

Legea Atractiei / Legea Iubirii sau Dumnezeu in manifestare?

putereaVa spuneam aici unele lucruri, printre care aminteam de cartea Puterea scrisa de Rhonda Byrne. Mie una mi-a placut foarte mult aceasta carte si vroiam sa impartasesc si cu alte persoane anumite idei si, de ce nu, chiar unele adevaruri :). In aceasta carte, Rhonda Byrne prezinta LEGEA ATRACTIEI, pe care o mai numeste si LEGEA IUBIRII. Spune ca FORTA ATRACTIEI este FORTA IUBIRII. Deci, ATRACTIA ESTE IUBIRE. Prezinta de asemenea IUBIREA ca pe cea mai mare putere din Univers.
Asa cum ne invata si ortodoxia, adevarata iubire, cea desavarsita, nu se refera doar la iubirea membrilor de familie, a prietenilor si a lucrurilor preferate – asa spune si autoarea acestei carti si inca si mai multe, anume:
– Iubirea este o forta pozitiva, chiar insasi forta pozitiva a vietii (forta care te pune in miscare)
– Iubirea este cauza tuturor lucrurilor bune sau pozitive din lume
– Iar puterea ei este cu mult mai mare decat orice forta a naturii
– Iubirea este singura putere din lume, tot ceea ce exista negativ in aceasta lume are la baza absenta iubirii.
Iubire-Adevarata

Cartea se sfarseste cu un mesaj minunat zic eu si anume: “Puterea se afla in interiorul tau!” Se intelege ca IUBIREA este in interiorul nostru, deci la indemana oricui si este cea mai mare forta din Univers. Dar, sa va mai spun ce scrie in carte:
– Iubirea este sinonima cu adevarul
– Iubirea te va elibera
– Iubirea inseamna libertate
– Iubirea poate invinge orice
– Iubirea este un scut
– Iubirea este puterea care conecteaza totul
– Iubirea poate face minuni
– Iubirea sta la baza oricarui miracol; miracolele sunt forta iubirii in actiune
– Frumusetea se naste din iubire

Si inca ceva deosebit anume ca “iubirea poate face orice pentru tine”. Cum? – “Devenind una cu iubirea, prin iubire, apreciere si recunostinta! Abandonandu-te in fata ei, avand incredere in ea si renuntand sa mai incerci sa controlezi totul in viata ta!”
Iar acum sa ne gandim la ce scrie in Noul Testament, anume ca ” Dumnezeu este Iubire”. Oare nu suntem noi invatati ca Dumnezeu face totul posibil si Lui nimic nu-i este cu neputinta?
In general, in toate cartile motivationale suntem sfatuiti sa ne iubim pe noi insine. Eu cred ca, daca-L iubim pe Dumnezeu din toata inima noastra si cu toata puterea noastra, dupa cum insusi Iisus ne-a spus sa facem, atunci ajungem sa indeplinim si ce spunea Apostolul Pavel : “Intreaga lege poate fi sintetizata intr-o singura porunca: iubeste-ti aproapele la fel de mult ca pe tine insuti”.
Ar fi multe de vorbit despre aceasta carte si o sa mai vorbesc si cu alte ocazii. Ceva important in procesul creator este CREDINTA. Dar, “credinta fara iubire este ca trupul fara suflet”. Despre procesul creator va voi vorbi, data viitoare. Dar pentru ca am mentionat despre credinta, eu continui si spun: “DEPINDE IN CE CREDETI!”. Ca exemplu clar si zic eu relevant, citit undeva pe net si scris de un parinte, daca crezi in zodii, te vei asemana lor ( deci te vei asemana cu leii, berbecii, taurii… etc.), iar daca crezi in Hristos, te vei asemana Lui.
Parintele Arsenie Boca spunea : “pana nu-l gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau, nici sensul lumii.” Si “Pe Dumnezeu nu-l putem cunoaste decat prin Iisus Hristos, care-i calea nostra la Tatal. Iar pe Iisus nu-l putem castiga fara poruncile, Tainele, Crucea si Biserica Sa, prin care faptura noastra se stramuta din vraja celor de aici in pacea imparatiei ce va sa fie. Gasind pe Iisus ne gasim pe noi insine, destinul si vesnicia noastra.”
Ca si concluzie extrasa din cartea Puterea de Rhonda Byrne : “In tine exista cea mai mare forta din Univers. Daca vei invata sa o strunesti, vei dispune de cea mai minunata viata posibila!”
De retinut: “Crestinismul nu este numai iubire sau sentimente, caci aceasta duce la pietism, care nu e sanatos, in cele mai multe cazuri, si sfarseste in fanatism.” – parintele Arsenie Boca

Comments

comments

3 Responses »

  1. Pingback: Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să se îndeplinească Grăuntele

  2. Pingback: Puterile sufletului Grăuntele

  3. Pingback: O tentativă creativă - un cântecel Grăuntele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *