Pornind de la sarcină

Pornind de la sarcină

Nu am mai scris demult pe acest blog. Scuze există, dar nu le spun, că nu vreau să “încarc” pe nimeni cu problemele mele, dar nici nu vreau să mă dezvinovățesc, sunt vinovată, n-am mai scris – acum să fim serioși, cine mi-a simțit lipsa 🙂 ? Am citit câteva cărți în acest timp. Aș putea face o sinteză (nu că m-aș pricepe foarte bine), însă m-am decis s-o iau din aproape în aproape, până vă voi spune despre toate. Și n-o voi face povestindu-vă musai cu ale mele cuvinte, ci exact cu cele citite. Să clarific încă o dată că, nu doresc să fiu originală în idei și cuvinte, cu atât mai puțin să copiez pe cineva pentru mărirea mea, vreau doar ca, cine s-o nimeri să mă citească sau mai bine zis să citească cele scrise pe acest blog, să afle câte ceva ce nu a putut afla pentru simplul fapt că n-a cumpărat o carte sau, dintr-un alt motiv, n-a aflat încă – sau n-a conștientizat (cum mi s-a întâmplat și mie). Am ales să scriu din cartea Vreau să schimb lacrimile voastre în bucurie – Antologie de cuvinte duhovnicești ale Părintelui Arsenie Boca, despre sarcină:


sarcina
Toate prin câte trece mama, în vremea celor 9 luni de sarcină, fie bune, fie rele, se întiparesc și în copil. Când va crește mare, toate îi vor răsări în cale.

Înclinările pe care le-au avut părinții în vremea sarcinii, acelea vor fi conducătoare în toată viața copilului ce vine. Acum e vremea cea mai scumpă de a îngriji de purtările viitoare ale copilului, căci acum poți semăna într-însul înclinările unui sfânt, sau apucăturile tâlharului. Se roagă părinții în vremea asta, se împărtășesc cu Sfintele Taine, petrec cu dragoste de Dumnezeu, așa va fi și toată viața copilului ce se va naște, și nu vei avea bătăi de cap cu el că nu crede, că n-ascultă și umblă dupa rele.

Când soțul nu dă pace sarcinii (zice el că nu poate, sau nu vrea, sau nu se declară stăpân autonom pe legile naturii), atunci copiii vin pe lume cu predispoziții precoce spre sexualitate. Aceasta îi face îndărădnici și foarte greu educabili. Cu disciplina sunt certați. Fug de la școală și încep aventurile;(…) Va fi un copil artăgos, ereditar nervos, și predispus spre boli nervoase.

De aici și până aici, urmează că toată vremea sarcinii și alăptării bărbatul trebuie să se înfrâneze, ca să nu tulbure viața viitoare a celui ce vine în lume cu un anumit rost de la Dumnezeu. Desfrânarea bărbatului și pervertirea femeii zădărnicește rosturile urmărite de Dumnezeu cu oamenii.

Toate stările trupești și sufletești ale celor doi părinți, iar mai cu deosebire ale mamei în vremea celor nouă luni, se întipăresc în copil, ca tendințe sau predispoziții, pe care copilul le va avea pentru toată viața. Supărări, amărăciuni, dureri, predispun copilul la tristețe, melancolie, nesănătate. Deci toate acestea trebuie ocolite. În vremea aceea, dacă mama fură oarece, copilul va fura toată viața. Se îmbată mama odată, copilul se va îmbăta toată viața – mai ales beția are și suport ereditar. Se roagă mama lui Dumnezeu? Se va ruga și copilul ei.

Nota sufletească dominantă în familie, cu deosebire din vremea sarcinii, și mai ales a mamei, va fi caracteristică întregii vieți a urmașilor. Acum e vremea când să faci ce vrei din copilul tău, acum ești cu deosebire datoare să-l păzești de toate relele cu care n-ai vrea să te supere, fiindcă numai acum poți și te ascultă cu desăvârșire. Deci nu te lăsa coruptă de soțul mai slab de fire și neînstare să priceapă minunea ce o săvârșește credința ta, ca să nu plângi degeaba de pe urma ticăloșiilor copilului tău pe care nu l-ai păzit curat în vremea în care trebuia păzit.

Îndreaptă purtările tale, mamă, către Dumnezeu, Care săvârșește prin tine minunea îmbinării unui pui de om cu un pui de cer, răsplată de fericire pentru ostenelile tale. În astfel de strădanii, orice mamă se va mântui.

Și pentru că s-a menționat că beția are și suport ereditar, vă citez următoarele:

Alcoolismul antrenează urmări și în urmași. Fie în prima generație, dar sigur în a doua generație, nepoții, se nasc cu predispoziție spre tot felul de boli ale sistemului nervos. Unele apar foarte devreme, altele mai târziu. A avea așa urmași însemnează că ai ucis toți urmașii tăi. Cum vei scăpa de răspundere?

Beția își înscrie urmările până și în celula genezică, mică de 60 de miimi dintr-un milimetru.

Nu cred că vă bucură cele citite, ba cred că vă întristează. Nu puteam modifica cuvintele pentru că m-am gândit că au har pentru cine le citește. Cu toate că trăim acum niște vremuri când, ce este anormal se declară cu mare ușurință a fi normal, totuși, nici chiar știința n-a negat cele spuse mai sus, dar în termenii specifici ei. Și chiar în această carte se vorbește despre știintă, căci tot aici se spune că între știință și credință nu e conflict, ci numai între credință și superficialitate. Avem probe unde nici n-am bănui, despre puterile sufletului asupra lumii fizice, deci și asupra trupului: în fizica modernă. Prin simpla atingere a unui obiect structura acestuia s-a schimbat întrucâtva. Prin simpla îndreptare a energiei cunoscătoare a sufletului asupra unui lucru, acesta se influențează și se schimbă întrucâtva, încât nu e identic în mod absolut cu el însuși de mai înainte de experiență.

Dar despre acest subiect, o să vă scriu într-un alt articol. V-am spus, o iau din aproape în aproape, după cum m-oi pricepe. Deși știu că e destul de trist articolul, și putea fi și mai trist, dacă scriam tot ce era scris, eu sunt optimistă. Niciodată să nu deznădăjduim. Probabil că urmatoarele articole vă vor încuraja. Și spun de pe acum că, rugăciunea mamei pentru copilul ei, face minuni (impropriu spus, căci Dumnezeu face minunile). Și n-o spun de la mine, au zis-o oameni cu har și am trăit-o pe “pielea” mea, prin rugăciunile mamei mele. Multumesc, mamă!

Comments

comments

2 Responses »

  1. Pingback: Transmutarea energiei sexuale Grăuntele

  2. Pingback: Corpul nu uită - Grăuntele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *