Pronunță-L doar, și-ți va fi “Scut”

Pronunță-L doar, și-ți va fi “Scut”

pictura Maica DomnuluiPe lângă Numele Domnului, Numele Maicii Domnului este una din  “armele împotriva puterii vrăjmașe”. Pronunță-L doar și-ți va fi “Scut”.

Când eram mică mă rugam doar lui Iisus. A fost un moment “de răscruce” în viața mea când am descoperit-o pe Măicuța Sfântă Născătoarea de Dumnezeu Fecioara Maria. În momentul acesta de răscruce  (de încercare a credinței mele) m-am îndoit de Fecioria Ei. Mi-am găsit “scuza” îndoieliii mele și cred că am primit iertare, deoarece în timp s-a dovedit a-mi fi Grabnic Ajutătoare. Minuni a făcut când am rugat-O la nevoie și eu tot păcătoasă sunt…Și I-am făcut o promisiune pe care nici până azi n-am reușit s-o împlinesc. Dar Ea în continuare mă ajută. Nu faceți promisiuni dacă nu sunteți sută la sută convinși că le împliniți.

Însă eu nu pot vorbi cum se cuvine despre Măicuța Sfântă, așa că vă scriu ceea ce spunea Părintele Arsenie Boca despre Măicuța Sfântă, Stăpâna noastră, Fecioara Maria:

  • Maica Domnului este crinul neamului omenesc.
  • Genul decăzut și împărțit se transformă în Fecioara Maria în feciorie și maternitate iluminată, primind într-însa Logosul lumii, Care se naște de la Duhul.
  • Maica Domnului n-a fost scutită de niciuna din durerile omenești. De mică a cunoscut refugiul și prigoana lui Irod. Sabia durerilor a fost profețită pentru sufletul Ei. Ea e modelul desăvârșit de curăție și iubire, duse până la jertfă: dovadă, că puțini erau până sub crucea Răstignitului, și printre cei puțini, era Maica Domnului. Tot așa, pe lângă orice răstignit al vieții acesteia, puțini mai rămân pentru el către Dumnezeu, și printre cei puțini, e Maica Domnului. – Căci, spre a ajunge la refacerea noastră, trebuie să trecem prin multe răstigniri, și avem trebuință de o inimă de mamă pentru noi către Dumnezeu. Dumnezeu ne părăsește uneori; sfinții nu sunt ascultați, dar iubirea de mamă întoarce asprimea Dreptății lui Dumnezeu din nou în iubire.
  • Când te-a lepădat Dumnezeu și nici sfinții nu se mai roagă pentru tine, a mai rămas cineva care nu te-a părăsit: e Maica Domnului, iar Maica Domnului e ascultată.

– sursa: cartea “Vreau să schimb lacrimile voastre în bucurie – Antologie de cuvinte duhovnicești ale Părintelui Arsenie Boca.”

Vă îndemn din inimă să citiți cartea Minunile Maicii Domnului, dacă n-ați făcut-o încă, desigur. Veți întelege cât de Grabnic Ajutătoare este Maica Domnului. Și apropos de Fecioria Maicii Domnului, deși nu prea am darul povestirii, vă spun în puține cuvinte o minune din aceasta carte. Astfel, era un om măcinat de îndoială, nu putea crede că Maica Domnului a fost Fecioară înainte, în timpul și după Naștere. Așa că, auzind de un mare om al lui Dumnezeu, s-a dus sa-i ceară sfat. Acest om cu har, i-a ieșit în întâmpinare și nici nu l-a lăsat să mai zică ceva, căci dinainte îi știa necazul, ci a început să lovească cu toiagul său într-o piatră zicând Fecioară înainte! Și a apărut o floare. Apoi a mai lovit o piatră și a zis Fecioară în timpul! Și încă o floare a apărut. Și a lovit și a treia oară și a zis Fecioară după! Și a apărut și a treia floare. Așa a fost întărit în dreapta credință. Uitați-vă, cei care nu știți, la o icoană ortodoxă a Maicii Domnului și veți vedea aceste trei însemne pe umerii și capul Ei.

Sper că cele spuse de  Părintele Arsenie Boca să vă ajute să înțelegeți cât de mult se roagă pentru noi Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu Fecioara Maria.

Și noi o putem chema în ajutor:

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioara Maria, Bucură-Te! Cea plină de Har, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești Tu între femei și Binecuvântat este rodul pântecelui Tău. Căci ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre. Preasfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-Te pentru noi păcătoșii, acum și-n ceasul morții nostre. Amin.

Ori de câte ori am spus această rugăciune din inimă și cu smerenie, am fost ajutată. Dar, orice rugăciune v-ați alege către Ea, vă va asculta cu siguranță! Să credeți că vă ajută!

Comments

comments

One Response »

  1. Pingback: Codul vindecării - Alexander Loyd cu Ben Johnson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *