Transmutarea energiei sexuale

Transmutarea energiei sexuale

geniuCitisem despre transmutarea energiei sexuale, de ceva vreme, în cartea De la idee la bani scrisă de Napoleon Hill. Ideea de a scrie cele citite mi-a venit după ce am scris articolul precedent. Pur și simplu mi s-a părut binevenit acest subiect. Să începem deci cu semnificația cuvântului transmutare: este schimbarea sau transformarea unui element chimic sau unei forme de energie în alta.
Emoția sexuală creează o stare de spirit.
Din cauza ignoranței, această stare este asociată, în general, cu latura fizică a vieții, și din cauza influențelor nefavorabile la care au fost supuși cei mai mulți oameni în dobândirea cunoștințelor despre sex, aceste lucruri sunt tratate părtinitor.
Transmutarea energiei sexuale este simplu și ușor de explicat. Ea presupune comutarea minții de la gândurile legate de latura fizică spre gânduri de o altă natură.
Atunci când este exploatată și redirecționată spre alte domenii, această forță își menține toate atributele, care pot fi folosite ca forță puternic creatoare în literatură, artă sau în orice altă profesie sau activiate, incluzând, desigur, acumularea de bogății.
Dacă nu este eliberata prin transmutare, această formă de energie va cauta moduri de eliberare pur fizice. Dacă nu este transformată într-un efort de creație, va găsi o supapă mai puțin lăudabilă.
Transmutarea energiei sexuale îl va ridica pe individ la statutul de geniu. Emoția sexuală conține secretul capacității creatoare.

Departe de a fi niște genii grație dorințelor lor sexuale extraordinare, cei mai mulți bărbați se reduc pe ei înșiși, prin neînțelegerea și folosirea improprie a acestei forțe imense, la statutul de specie inferioară.
Motivul principal pentru care cei mai mulți dintre bărbații de success nu ating acestă performanță înainte de 40-50 de ani este tendința lor de a-și risipi energia prin atenția extremă acordată exprimării fizice a emoției sexuale. Majoritatea barbaților nu învață niciodată că impulsul sexual se poate manifesta și în alte moduri, care depăsesc în importanță simpla exprimare fizică.
Depinde doar de dumneavoastră să deveniți un geniu. Dragostea este spirituală, în timp ce sexul este biologic. Nicio experiență care atinge sufletul omului cu o anumită forță spirituală nu poate fi dăunătoare, decât prin ignoranță sau gelozie.
Deci, dacă se spune că emoția sexuală creează o stare de spirit, iar dragostea este spirituală, înțeleg următorul lucru: combinarea celor două – starea de spirit dată de emoția sexuală și dragostea – dau naștere la geniu!
Nu degeaba se spune în acestă carte că: zeci de bărbați, bine-cunoscuți poporului American, au urcat pe culmile succesului sub influența stimulatoare a soțiilor lor, doar pentru a cădea din nou în ruină după ce banii și puterea le-au întunecat judecata și și-au îndepărtat vechea soție pentru una nouă.
Despre energia sexuală am găsit scris și în cartea Vreau să schimb lacrimile voastre în bucurie – Antologie de cuvinte duhovnicești ale Părintelui Arsenie Boca, menționată ca și energie genezică. Nu voi scrie prea mult, că nu vreau să vorbesc despre păcate, ci doar sa înțelegeți … ceea ce e de înțeles apropos de cele scrise mai sus:
“Printr-o morală riguroasă sau după cum e dorința lui Dumnezeu, energia genezică trece ca o energie vitală în sânge. Ea se mai numește astfel și energie hormonică. Când o ai în sânge, ea îți asigură sănătatea în întregime a tuturor organelor. Tot prin această energie hormonică se asigură buna funcționare a sistemului nervos în general. Energia aceasta, care-și are sediul în organele genitale, cu funcție endocrină, dacă e bine strunită, trece în sânge, se convertește în altă energie și dă organismului sănătate completă, perfectă.”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *