Vrei să decorezi cu tapet? Iată ce trebuie să faci pentru a nu distruge pereții!

Vrei să decorezi cu tapet? Iată ce trebuie să faci pentru a nu distruge pereții!

Casa ta poate fi înfrumusețată prin multe moduri. Fie că este vorba despre obiecte de decor, fie de ajustări ce implică mobilierul, se găsesc mereu idei de a face locuința să arate ca nouă și stilată. Unele alegeri de decor, însă, pot strica aspectul radical.

Pentru a schimba rapid și simplu aspectul unei camere, poți apela la un tapet. Simplu sau cu model, tapetul reprezintă o soluție foarte eficientă de decor. Nu este atât de dificil de aplicat și, în zilele noastre, informații despre cum să faci asta sunt la fel de ușor de accesat precum un click pe link și poți face asta pe cont propriu.

Ce trebuie să faci pentru a nu întâmpina probleme la aplicarea tapetului:

  • Măsoară de cel puțin două ori

Măsurătorile greșite reprezintă mai mult de 50% din efectele negative ale lucrărilor din casă, indiferent de natura acestora. Aplicarea tapetului nu este o excepție, așa că asigură-te că măsori foarte bine înainte de a cumpăra materialul necesar.

  • Ia cu 20-25% mai mult tapet

Este posibil să existe probleme chiar și dacă ai făcut măsurătorile perfect. Tapetul se poate rupe, îndoi și lipi prost. De aceea, în cazuri ca acestea, este nevoie de mai mult material pentru a repara greșelile.

  • Nu arunca resturile de tapet rămase

Nu doar în timpul aplicării se pot întâmpla accidente. Acestea sunt imprevizibile și este bine să ai material de tapet în plus cu același model pentru a ascunde instantaneu posibilele urme inestetice. Nu se știe dacă vei găsi același model de tapet din nou, așa că nu risca și fă-ți câteva rezerve pentru mai târziu.

  • Umezește suprafața tapetului astfel încât să nu ai probleme cu bulele de aer

Există mai multe tipuri de tapet, însă aproape toate trebuie umezite înainte de aplicare pentru a activa substanța ce asigură lipirea lui de perete. Tendința generală este de a umezi tapetul de sus în jos sau din afară către interior, însă aceste metode cresc riscul de a prinde multe bule de aer între tapet și perete fără posibilitatea de a le scoate ulterior. Dacă umezești tapetul din centru spre exterior, numărul bulelor de aer prinse va scădea considerabil și le vei putea elimina ușor, trăgându-le spre exterior pentru a netezi.

  • Ai grijă ca aspectul tapetului să nu se strice după ce se usucă

O greșeală ce pune în pericol aspectul tapetului după uscare este faptul că dezvoltă spații mici între bucățile de material după uscare. Așa cum știi, tapetul se aplică în general ud, dar, pe măsură ce se usucă, se va strânge puțin, ca rezultat al reîntăririi substanței lipicioase de pe spate. Ceea ce poți face pentru a evita asta e să lipești părțile componente ale tapetului puțin una peste cealaltă. Astfel, la uscarea completă, va apărea ca imagine întreagă fără spații între fâșii.  

Deși nu este o știință precum fizica cuantică, în aplicarea tapetului se pot face greșeli care să strice atât tapetul, cât și peretele. Sfaturile de mai sus pot fi puse în practică pentru a elimina aceste probleme.

Sursă foto: bigstockphoto.com

Comments

comments

3 Responses »

  1. Woow ce idee! Multumesc mult, ma si vad deja in noua casa punand in practica ce am citit aici! 😀 Acum facem proiectul pentru casa si vrem ca la anu (sau in maxim doi ani) sa fie gata cu totul. Lucram cu cei de la https://www.eproiectedecase.ro/ ,sunt foarte meseriasi! Cred ca designul din interior va fi etapa mea favorita, abia astept! 😀

  2. Nu prea privesc cu ochi buni ideea de tapet, poate si pentru ca pana acum am vazut foarte putin modele elegante, care sa se potriveasca in camerele in care sunt aplicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *