Tipuri de aparate dentare si intretinerea acestora

Tipuri de aparate dentare si intretinerea acestora

Orice persoana isi doreste un zambet perfect, insa rareori acestea sunt oferite de mama natura, motiv pentru care se poate apela la diferite tratamente prin care sa se obtina rezultatele dorite, iar unul dintre cele mai potrivite este cel ortodontic. Exista mai multe tipuri de aparate dentare, printre care cele mobile si fixe, iar acestea sunt alese in functie de necesitati si preferinte, astfel ca inainte de toate e nevoie de urmarea unui control la un cabinet profesionist, precum 3D Dental.

De obicei, aparatele ortodontice sunt recomandate atunci cand dintii nu sunt aliniati corespunzator sau cand sunt inghesuiti si favorizeaza ocluzia deficitara, insa si dezvoltarea unor afectiuni serioase precum paradontoza si nici nu permit efectuarea corespunzatoare a periajului zilnic. De cele mai multe ori, aceste tratamente sunt ideale in cazul copiilor pentru ca acestia se afla in crestere, iar oasele lor sunt mai usor de adaptat si influentat catre pozitia corecta, dar nu impun limite de varsta.

Aparate ortodontice mobile

In unele cazuri medicii pot recomanda aparatele dentare mobile, care nu sunt fixate pe suprafata dintilor si pot fi inlaturate in anumite momente, fiind potrivite pentru situatiile mai putin complexe. De regula, acestea sunt mai comune in randul copiilor, insa trebuie purtate circa 20 de ore in fiecare zi, atat noaptea, dar se poate scoate in timpul mesei sau al efectuarii igienei orale.

Aparate ortodontice fixe

In schimb, cele mai comune aparate dentare sunt cele fixe, care se ataseaza pe partea frontala sau interioara a dintilor in functie de necesitati si preferinte. Acestea sunt considerate mai eficiente intrucat lucreaza non stop pe toata durata tratamentului, astfel ca poate fi mai simplu si mai rapid sa se ajunga la rezultatele dorite.

Aparate de contentie

Totusi, pentru ca rezultatele obtinute sa fie pastrate, iar dantura sa nu revina la pozitia initiala, uneori poate fi nevoie de un aparat de contentie, insa acesta este recomandat doar in anumite situatii.

Intretinere

Pentru a fi eficiente si sa aduca cele mai bune rezultate, este esential ca orice aparat dentar sa fie intretinut in cele mai bune conditii. In plus, cele fixe trebuie ajustate periodic de catre medici pentru a exercita presiunea potrivita in vederea miscarii dintilor catre pozitia necesara. Pe toata durata unui tratament ortodontic este esentiala adoptarea unei igiene orale riguroase pentru a evita o multime de riscuri, precum dezvoltarea cariilor. Preturile pentru aparate dentare difera in functie de tipul ales, iar cele mai accesibile sunt cele fixe, metalice, aplicate pe partea frontala a dintilor, care, de altfel, sunt considerate si cele mai eficiente.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *